Docenten coachen in de podiumkunsten en Reiki – gaat dat wel samen?

Lang heb ik gestoeid met het feit dat ik meer op een facet-achtig geslepen steen lijk dan een puntig geslepen potlood.... 

Huh? Wat zegt ze nou dan?

Ik bedoel dat het moeilijk is om als ZZP-er je 'specialisme' te vinden, terwijl veelzijdigheid en multitalent je kracht is. Want dat is immers hetgeen ons alle marketing Goeroes voorhouden momenteel: wordt specialist, werk vanuit een niche en ga dan via de netwerkmarketing gebruik maken van het olievlekprincipe...

Dus, hoe zet je nu al die verschillende talenten en krachten in, om tot een helder verhaal te komen? 

Dat is simpel. Je hebt een brug nodig, een bridge. In de architectuur een geweldig mooi construct dat landschappen modern maakt en kleine mooie stadjes bereikbaar.

In de muziek is de brug een manier om van A naar B te komen, letterlijk, via een specifieke akkoord passage bijvoorbeeld. Of een intermezzo. ​Of een modulatie. 

Hoe zit het dan met mijn eigen brug? Want in de titel van dit stukje geef ik aan dat ik twee heel verschillende dingen doe. Ik coach ​docenten die een connectie willen met hun leerling - een brug zo je wilt -  en ik doe energiewerk met Reiki.

Nadat ik bij de Storytellers in Zoetermeer heb geleerd wat het begrip 'Presence' in de podiumkunsten inhoud, viel bij mij een poosje geleden het kwartje,  dat dit is wat in energieland 'Aura' of energielichaam genoemd wordt.

En sindsdien is het besef gegroeid dat bij mij de brug tussen de uitvoerende podiumkunsten - het theater, toneel de rockstage en alles daartussen - en Reiki zit in de woorden communicatie en energie.

Ik ben begonnen om de weg te bewandelen waarin ik beide ga en zal combineren. Ik wil de Reiki-kant een plaats geven in mijn zakelijk leven en de coachende kant tegelijk laten groeien. Ik werk dus op twee sporen, net zoals ik met twee handen aan de piano muziek maak terwijl ik tegelijk zing. Dubbel? Ja. Eenvoudig? Nee. Uitdagend: zeker.

De weg is tot nu toe zeer vruchtbaar geweest en ik hoop dat die dat in de toekomst zal blijven. En ik deel graag in de oogst die ik had tot nu toe. Dus schrijf je lekker in voor alle cadeautjes: van inspiraties op locaties tot de meditatie MP3's en de tips om musisch onderwijs te geven.

Namaste en met swingende groet! Carola   

Share This:

2 thoughts on “Docenten coachen in de podiumkunsten en Reiki – gaat dat wel samen?

Leave a Reply