Educatie, taal en cultuur

Taal en cultuurlessen Nederlands en Duits – Van kleuters tot volwassenen. Op het UWCsea in Singapore heb ik kennisgemaakt met het internationale onderwijs. IB was het mainstream programma waarin de lessen ingebed werden als extra-curriculaire verrijkingslessen.

Taal en Cultuurles Nederlands / UWCSea

Werken als invaller – Relief teaching vind ik razend interessant om te doen. Waarom? Het is energetisch spannend! Aftasten van een nieuwe klas en nieuwe setting, indenken hoe de les gaat lopen. Nadenken over een introductie die passend is bij de leeftijdsgroep. Kiezen voor een geschikte werkvorm. Ik vond het heerlijk en heb met veel plezier Social Entrepreneurship, Sociale Vaardigheid, Drama, Engels, Art en Muziek overgenomen.

Workshops Energystyling – In deze introductielessen over energiewerk voor docenten, vertel ik over de dynamiek in de sociale setting van een klas en wat dat teweeg brengt bij jou als docent. Het thema grenzen stellen wordt uitgelegd en met praktische tips en tools ga je de workshop weer uit.

Energie in balans

Muzieklessen en musicalklas – Van JungleBoogie tot ritmestokjes, van stagecombat tot martial art: ik kan het allemaal kwijt in de musical workshops en muzieklessen die ik geef. De dansante kant van Capoeira maakt dat ik graag werk met bewegeing, ook in normale muzieklessen. Het liefste werk ik thematisch. Ook wanneer ik lessen overneem voor een periode.

Musical op de GESS

Remedial Teaching & Extra Coaching – Door mijn specialisatie in leertechnieken, waaronder groot inzicht in het fenomeen beelddenken, kan ik snel en goed inschatten wat voor extra hulp een leerling nodig heeft. Met name uitzoeken en achterhalen hoe een leerling leert op dat moment in zijn schoolcarrière, is een van de ingangen om kinderen te coachen. Coachen om de juiste gereedschappen te vinden om met vergroot zelfvertrouwen de academische scholing te vervolgen.

You Rock – Personal Art Project

Kunstlessen en Kunsttherapie – Kunst is bij mij altijd een middel om tot een doel te komen. Of dat nu in therapie / sessie vorm is of als aanleiding om een workshop te geven over een thema. (Shades of Grey, Kahlo’s Klub, Kusama’s Klub). Deze workshops zijn altijd maatwerk en gerelateerd aan de wensen van de opdrachtgever.

Kortom: ik ben dol op lesgeven, workshops geven, in opdracht, zelfbedacht of volgens een gegeven curriculum. Verbindende factor? Mijn energie. Ik probeer in alle verschillende groepen te zorgen voor een sociaal veilig klimaat, waarin je in vertrouwen kan groeien en werken aan het verbreden en verdiepen van je kennis. En mijn expertise daarin is holistisch en breed: van muziek tot kunts, van martial art tot musical en van energiewerk tot coasching.

Share This: