Energie

Zo wil ik er iedere dag wel uitzien: flashy, gestyled in make up en haar.

Met nep- wimpers....

Maar, dat is maar een keer per jaar zo ๐Ÿ˜‰

Lesgeven! Mijn p a s s i e! Hier met mijn lieve collega Marieke. @Chinatown /  Singapore. 

Dit plaatje zegt heel veel over mij. Ik heb een rots nodig, om op te balanceren. Ik word blij van buiten, frisse lucht, groen en dan allemaal in en om het dagelijkse waar ik woon.

Ik kijk altijd als een blij ei na de capoeiria sessies! Het maakt dat alles stroomt....

I Love Energie => HERE FOR ENGLISH

Ik ben er dol op. Ik vind het heerlijk om met het Energielichaam aan het werk te zijn. Dat gebeurd wanneer ik met je praat of wanneer ik je Reiki geef op een massagetafel. Maar ook kan dat in een telefoongesprek of skype.

Klinkt vaag - energielichaam? Of energiewerk? Valt wel mee. Ik zal je een paar voorbeelden geven die je vast kent uit je eigen dagelijkse leven: 


# Je bent op een feestje. 

Je voelt dat het perfect is. De aankleding, de muziek, de groep mensen bij elkaar en jij kan inhaken en genieten van het moment en de sfeer.

=> De energie is congruent, fijn en prettig met een goede locatie en de juiste mensen.# Je zit in een vergadering. 

Het voelt aan alsof je in in appelstroop zwemt. Het gaat traag, kleverig, niets loopt en iedereen ligt dwars. Er is geen fijne leiding en het lijkt alsof niemand bereid is in te schikken en op zijn of haar beurt te wachten.

= > De energie is verdeeld en ongefocust in de ruimte. 

Gebrek aan leiderschap in de situatie maakt dat niemand op de juiste positie zit in de meeting. Kost energie aan iedereen.


# Je bent ongefocused. 

Krijgt niets 'uit je klauwen'. Je laat spullen uit je handen vallen, kopjes, papier, je kunt je niet concentreren op wat je moet doen. Je hebt slecht geslapen en je kunt je nergens toe zetten.

=> De energie is ongegrond, je bent niet bij jezelf.  


Je hebt een deadline.

Je werkt heel erg hard achter de computer. Je bent bezig om de teksten en documenten op orde te maken. Pffffff. Gelukt. Je hebt de email de deur uit gedaan. Maar: je merkt dat je nog steeds bezig bent met het document. Met de verwachtingen die eraan vast zitten, je maakt je zorgen of het goed is wat je afgeleverd hebt.

= > De energie is niet losgekoppeld - jij hebt niet afgekoppeld.

Je geeft nog steeds energie in gedachten aan het document terwijl het al de deur uit is. 


Herkenbaar? 

Stel je nou eens voor dat ik je tools aanreik om dit soort momenten behapbaar en beheersbaar te maken? Aantrekkelijk, toch? 

Dat energiewerk met je delen en aanleren, doe ik op drie manieren: 

Share This: