Energie

Ik tijdens een workshop 

Lesgeven over energie

 Draken en magie in energiewerk

Natuur als bron in energiewerk

Energie aan het werk...

I Love Energy. => FOR ENGLISH

Ik ben er dol op. Ik vind het heerlijk om met het Energielichaam aan het werk te zijn. Dat gebeurd wanneer ik met je praat of wanneer ik je Reiki geef op ene massagetafel. Maar ook kan dat in een telefoongesprek of skype.

Klinkt vaag - energielichaam? Of energiewerk? Valt wel mee. Ik zal je een paar voorbeelden geven die je vast kent uit je eigen dagelijkse leven: 

# Je bent op een feestje en je voelt dat het perfect is. De aankleding, de muziek, de groep mensen bij elkaar en jij kan inhaken en genieten van het moment en de sfeer. => De energie is congruent,  fijn en prettig met een goeie locatie en de juiste mensen.

# Je zit in een vergadering en die voelt aan alsof je in in appelstroop zwemt. Het gaat traag, kleverig, niets loopt en iedereen ligt dwars. Er is geen fijne leiding en het lijkt alsof niemand bereid is in te schikken en op zijn of haar beurt te wachten. = > De energie is verdeeld, ongefocused in de ruimte, gebrek aan leiderschap in de situatie maakt dat niemand op de juiste positie zit in de meeting. Kost energie aan iedereen.

# Je bent ongefocused. Krijgt niets 'uit je klauwen'. Je laat spullen uit je handen vallen, kopjes, papier, je kunt je niet concentreren op wat je moet doen. Je hebt slecht geslapen en je kunt je nergens toe zetten. => Energie is ongegrond, je bent niet bij jezelf.  

Je hebt een deadline. Je werkt heel erg hard achter de computer. Je bent bezig om de teksten en documenten op orde te maken. Pffffff. Gelukt. Je hebt de email de deur uit gedaan. Maar: je merkt dat je nog steeds bezig bent met het document. Met de verwachtingen die eraan vast zitten, je maakt je zorgen of het goed is wat je afgeleverd hebt.  = > De energie is niet losgekoppeld - jij hebt niet afgekoppeld. Je geeft nog steeds energie in gedachten aan het document terwijl het al de deur uit is. 

Herkenbaar? 

Stel je nou eens voor dat ik je tools aanreik om dit soort momenten behapbaar en managable te maken? Aantrekkelijk, toch? 

Dat energiewerk met je delen en aanleren, doe ik op drie manieren: 

Soms komt energiewerk om de hoek kijken terwijl je daar helemaal niet aan denkt. Je kan bijvoorbeeld een Energy Scan doen op een Management of Docenten Team. Om inzicht te krijgen over de energiestroom in een Team. Of bijvoorbeeld een Energetische Analyse maken van een bedrijf of afdeling of faculteit. 

Energiewerk op afstand

Het meest magische aan mijn werk vind ik nog steeds dat ik op afstand kan werken. Je kunt aan deze vorm van Energiewerk denken voor bijvoorbeeld fysieke, emotionele of spirituele vraagstukken. Maar ook voor bijvoorbeeld...

  • Analyse en heling van een gebouw of ruimte waar een rare sfeer hangt
  • Energie sturen naar een spannende gebeurtenis in de toekomst
  • Energie terughalen uit moeilijke gebeurtenissen in het verleden

Share This: