Reiki Cursus I

Hibiscus in Rio de Janeiro

Diane Stein – ‘Het grootste geschenk van reiki – is haar te gebruiken.’

In vijf lessen, elk met een eigen thema gaan we vooral heel veel doen. Volgens de trits Vorming / Improviseren / Spelen zijn de avonden opgebouwd en maak je grondig en kundig kennis met de mogelijkheden (en beperkingen) van Reiki I. Je leert:

  • hand-opleggen,
  • energie doorgeven,
  • Eerste Hulp toepassen Bij Ongemakken in het dagelijkse leven.
  • We bespreken huis / tuin en keuken Reiki-tips
  • je werkt aan persoonlijke ontwikkeling.

Laten we vooral een flinke vleug humor niet vergeten die deze cursus zijn sjeu geeft. Plezier is namelijk een groot goed bij spirituele ontwikkeling en lachen is een van de meest prettige manieren om te relativeren, op te klaren en moed te vinden om verder te gaan met je innerlijke worstelingen.

De Reiki I inwijding vindt plaats tijdens de eerste les. Nadat er kennisgemaakt is met de Reiki energie, de mede cursisten en mij als workshopleider natuurlijk. Vervolgens komen de Reiki I beginselen aan bod. De thema’s van de avonden:

Introductie & Inwijden – Wat is Reiki? Wat is Reiki niet? Hoe herken je het? Wat zijn de kenmerken? Hoe manifesteert zich Reiki in jou belevingswereld? Deze eerste les is een introductie en inwijding tegelijk. Je leert intuïtie-versterkende oefeningen. Daarnaast besteden we een groot deel van de avond aan de inwijdingen voor Reiki I.

Hands – On – Reiki-werk is energiewerk. Ik geef deze les een eerste inzicht in een van de negen energiesystemen: de Chakra’s. Met name het Hartchakra komt aan bod. Verder tekst en uitleg over het mentaal, fysiek en emotioneel lichaam. Al deze kennis wordt ingebed door met je handen te werken en door Reiki toe te passen op jezelf en de medecursisten.

CreërenMaken Doen – Reiki is een toolbox met ongekende mogelijkheden. Er zijn onuitputtelijk veel ideeën en creaties te bedenken in oefeningen en toepassingen. Dat biedt een vrolijk en positief perspectief! Deze les gaan we spelen en intuïtief verkennen. De sessie wordt voorbereid doordat ik een keur aan kleur-, muziek- en kunstoefeningen meeneem. Verdere invulling hangt af van het moment en van je eigen inbreng. Ik ben je gids in de Reiki-speeltuin. Een les met een ludiek en speels karakter.

Body & Soul – Reiki kan je helpen om je gezondheid een boost te geven – en wel blijvend. Om meer in balans te raken met jezelf, maar ook als Eerste Hulp Bij Ongemakken… Een les over: Reiki I toepassingen en handposities die gekoppeld zijn aan ongemakjes en kwaaltjes waar we allemaal wel eens mee kampen – van hoofdpijn tot verkoudheid. Daarnaast bespreek ik een aantal energie-oefeningen specifiek voor het herstellen en hervinden van Balans in je energie-sytemen!

Passie & Liefde – In deze laatste en afsluitende les zoeken we naar wegen hoe jij je persoonlijke reiki-pad kan inbedden in je dagelijkse routines. Het is prettig, een cadeau aan jezelf als je voor jezelf tijd kunt creëren om met Reiki aan het werk te zijn. In de woorden van Diane Stein: ‘Het grootste geschenk van Reiki – is haar te gebruiken’.

Werkwijze – Met maximaal 6 cursisten wordt samen gewerkt aan het vergroten en verrijken van Reiki kennis en inzicht. Er wordt met en op elkaar geoefend in de les. Daarnaast is er ruimte voor het bespreken van je persoonlijke ontwikkelingsplan, voor het stellen van vragen over je worstelingen en successen. In de intieme vertrouwensband die in een cursus groep ontstaat, is een veilige sfeer om jezelf te helen, te openen en op een andere manier te leren kennen. De lessen duren steeds twee klokuur. Daarnaast verwacht ik van je dat je minimaal drie keer per week aan het werk kunt met de oefeningen.

Materialen – Je krijgt van mij een inlog voor de online academy van Zilverzout. Daarnaast bied ik je MP3-s en andere digitale documenten aan waarmee je kunt mediteren.

Kunde – Na deze cursus kan je:

  • Reiki toepassen op jezelf voor innerlijke balans
  • Reiki / handen opleggen op een ander om te helpen bij fysieke, emotionele of mentale problemen
  • Met je handen, kennis en kunde over Reiki toepassen in het dagelijkse leven
  • Kleine ongemakken meteen en ter plekke verlichten door Reiki I toe te passen.

Voelen - Isoleren - Sturen...Reiki als geschenk van de Natuur...

Voelen – Isoleren – Sturen…Reiki als geschenk van de Natuur…

 

​Waren er vooraankondigingen in je omgeving dat je Reiki I ging doen? Iets met zaken die intuitief op je pad komen?

Ik was aan het twijfelen en aan het draaien en toen kreeg ik spontaan (op het goede moment) een mail van jou en heb ik besloten de cursus te gaan volgen 🙂

Waarom heb je gekozen voor een Reiki- Cursus I met Carola als coach?

Het kwam op het goede moment op mijn pad en ik had meteen het gevoel dat Carola goed bij mij paste vanwege haar fysieke en creatieve benadering. Carola als coach is daarnaast ook nog: enthousiast, kundig, flexibel, creatief en warm.

Waar stond je in je levenspad voordat je aan deze cursus begon?

Ik ben sinds een tijdje mijn eigen gevoeligheid meer aan het ontdekken en erkennen.

Welk verschil maakt t nu op je levenspad met Reiki I ‘Op Zak’?

Ik heb veel over mijzelf geleerd en meer vertrouwen gekregen in wat ik voel!

Heel erg bedankt voor je goede begeleiding Carola!!

Eline Reiki I / Reiki II                  

 

Share This: