Voice

Ik vind dat het bereiken van andermans hart - de essentie is van een podiumpresentatie.
En ik heb geleerd dat mijn VoiceCoaching gaat over Healing en eenworden. Body & Soul. De stem als ventiel van de ziel zoals een van mijn lichtwerkzangmeesters ooit zei. Jazeker. Dat werkt allemaal mee. 

En of de kunstvorm erachter nu beatbox, Bachsonatine of ballet is…
De stem wordt het ventiel van de ziel genoemd. Logisch dat we dus ook met energie werken in de lessen VoiceCoaching!

Spreekt deze benadering je aan? Mostly welcome, ik leer je graag zingen vanuit je hart met je eigen karakteristieke stemgeluid.


Bij VoiceCoaching werken we precies hieraan: het vinden van jou stem in verbinding met je hart. Bloter dan zingen bestaat bijna niet. Hoe breng je je eigen geluid en met ziel, zonder angst, vanuit vrijheid.

VoiceCoaching is een intensieve training. We werken onder meer aan:

# zangles: stemtechniek, stemtraining, vergroten van je bereik, stembeheersing en stemfuncties en kleuren leren kennen 

# muzikale training: muzikale interpretatie van een stuk, ritmische oefeningen, gehooroefeningen, etudes en stemoefeningen

# lichaamstraining: ademhalingsgoefeningen, lichaamsbewustzijn, energieoefeningen, stretchoefeningen

# presentatietechnieken, tekstanalyse en interpretatie, dramatechniek 

En als dikke verbindende link tussen dit alles JIJ.

En JIJ alleen.

En voor wie dit is? Voor iedereen die zijn eigen stem serieus neemt zowel letterlijk als figuurlijk. Die wil verder groeien in zijn spreken, presenteren, aanwezig zijn.

Mail me voor een koffie en gesprek! Kijken we of we matchen en ik voor jou iets kan betekenen.

L I E F S


Feeling blessed to have worked with an amazing voice coach.

So empowering to get to know and strengthen my own voice!

 Mischa van den Brandhof 

The Oaktree Factory - Drawing, Capturing the magic of life 


Voor een 50 jarige die voor het eerst gaat zingen is dit een groot traject. Dat mag best gezegd. Maar het heeft me zoveel gebracht...

Dat je me echt bij de hand neemt en stap voor stap gaat. Me mee terug neemt als ik het niet meer weet. Dat ik een goed gevoel krijg: Hé, ik kan het wel! Ik voel dat er een heel sterke methodiek achter zit. En het tempo is ook heel erg goed. Ik durf nu veel meer. En ook dat ik weet waar mijn stem zit. En waar ik zit. Praat ik hoog? En vanuit onrust? 

Ik sta inmiddels anders voor de klas. Ik voel dat ik kan corrigeren als ik te hoog ga zitten. Met mijn energie en ook met mijn stem. Ik hoor mezelf op een goeie manier. En het is precies dat, wat ik hier heb geleerd. 

 Janine Schrijver 

 Fotograaf http://www.janineschrijver.nl/

Al lang liep ik rond met de wens mijn stem beter te leren kennen. Op momenten dat ik in het openbaar moest spreken, had ik veel kracht nodig om hem een beetje te laten klinken.

Daarnaast zing ik graag, maar met anderen samen, kon ik soms nog geen verjaardagsliedje zingen.

Waar zit mijn stem? Was mijn vraag.

Met deze vraag kwam ik bij Carola op intake. Ze heeft een methode om zorgvuldig in kaart te brengen waar je naar opzoek bent, zodat ze zorgvuldig op de wensen en verwachtingen in kan gaan. We kwamen een traject overeen van een aantal lessen om aan mijn wens te voldoen.

Het begon met een stuk theorie en stem-oefeningen. Oefeningen die mijn hele ingewandenstelsel door elkaar schudde. Alsof ik mezelf een klankschalen concert cadeau deed. Door te oefenen en te oefenen leerde ik voelen tot in welke uithoeken van mijn lijf, mijn stem komt. Overal.

Een stem die ineens overal komt, ruimt ook op in je lichaam. Oude verstarde plekjes werden aangeraakt en opgeschoond.

Tijdens het zingen gaf Carola me een gevoel van totale vrijheid om mijn stem te laten horen. In haar bijzijn was elk geluid ok.

Carola gebruikt naast haar muziek-kennis, ook haar spirituele-kennis om de lessen vorm te geven. Met haar intuïtie kijkt ze wat er op dat moment nodig is. We hebben bijvoorbeeld ook een les helemaal niet gezongen, omdat ik heel direct kennis over performen nodig had, zowel in theorie als via een meditatie. Een meditatie, die Carola ter plekke, voor de zich aandienende gelegenheid vormgeeft.

Dat vind ik het mooie aan Carola’s lessen: ze heeft richtlijnen, maar ze kijkt ook wat er op dat moment nodig is. Zo zijn de lessen heel speels, in het moment en persoonlijk.

Dank je wel Carola!

 Hanneke van der Werf 

​Ik vond het heel leuk om met je te werken. Ik verwachtte eigenlijk zangles, maar het was veel meer dan dat. We hebben echt samen een programma op poten gezet wat ik graag wilde. Je hebt me ook erg geholpen met het emotionele stuk, wat ik erg prettig vond.

Waar stond je in je persoonlijke ontwikkeling toen je met mij in zee ging en met me ging samenwerken?

Ik was klaar voor een concertje! ik wilde graag een Nederlandstalig liedjesprogramma maken.

Wat is de grootste tool geweest en wat is het grootste inzicht geweest dat je mee hebt genomen?

Ga zelf in het licht staan, zodat je de emotie op de zaal kan overbrengen, in plaats van zelf in de emotie te gaan hangen.

Carola is heel gedreven. Ze geeft zichzelf helemaal en wil er samen met jou alles van maken. Echt een aanrader. 

 Tyche van Bommel 

 Presentator / Bedenker Dag van de kwetsbaarheid  

Ik hoopte het plezier in zingen en muziek weer terug te krijgen. Verder hoopte ik minder kritisch te worden en meer te durven experimenteren en improviseren. 

Met welke vragen ben je het traject met me ingestapt?
Qua zangbeleving vooral hoe ik het leuk voor mezelf kan houden. Hoe kom ik dus terug bij het plezier van het zingen. Zangtechnisch was ik benieuwd naar verschillende manieren van stemgebruik, vooral met betrekking tot hoger zingen. Ook wilde ik weten hoe je nou je publiek kan raken zonder jezelf helemaal uit elkaar te trekken en met een schorre stem achter te blijven.

Wat is de grootste tool geweest en wat is het grootste inzicht geweest dat je mee hebt genomen?
Grootste tool is toch wel het voelen van en luisteren naar je eigen stem bij het maken van klanken. Het helpt me zuiverder te zingen en je bent je meer bewust van hoe en waar je in de ruimte/tegenover anderen wilt zingen. Het grootste inzicht is dat het dus ook kleiner kan. Dat je kan beginnen met de energie die jij op dat moment in huis hebt en dus niet/nooit hoeft te forceren.

Carola kan jou als de beste enthousiasmeren om te zingen. Ze helpt je door je jou hele lichaam en persoon te laten gebruiken om mooier en blijer te zingen. Daarnaast heeft ze, als je zelf even niks weet, een groot arsenaal aan liedjes waaraan je kan proeven en geïnspireerd door kan raken.

 Ramon Potter 

 Capoeista / reiziger / bewegingsdeskundige 

Voor onze theaterclub - de tovenaars -  hebben we zanglessen bij Carola genomen om het zingen makkelijker te doen verlopen. Voor ons waren dingen als veilig hard zingen, maar ook goed samen zingen erg belangrijk.

Wat ik al bijzonder en fijn ervoer was dat we elke zangles begonnen met een opwarming, die wat meer behelsde dan enkel de keel.Samen met een ervaringsdeskundige je eigen geluid leren kennen. Waar zitten de verschillende klanken in je keel?
De oefeningen en theorie heeft ons in korte tijd grote stappen verder gebracht en we spelen nu met een groter gemak een show zonder aan het eind onze stem kwijt te zijn. Echt een aanrader!
Carola is ook nog eens een erg lief mens, niet onbelangrijk!

 Loek Vellekoop 

Share This: