care-olie

Care-Oil (1)Een korte introductie: Carola’s Olie – Care-olie

Etherische massageolie – Lafenis voor Lijf , Leden en Ziel!

Al in de klassieke oudheid kende men de ‘lievelingen van de Goden’ – ofwel de etherische oliën.

En waarom zijn ze dan zo bijzonder?

 • Ze hebben een kenmerkende geur die de olfactorisch zintuigen prikkelt.
 • Ze hebben een olie achtig karakter, maar ze vervluchtigen volledig wanneer ze aan de open lucht tentoongesteld worden.
 • Ze hebben de essentie van een bloem, plant of houtsoort in zich waardoor ze ook de medicinale werking van de flora van herkomst kunnen doorgeven
 • Ze hebben een verfijnd en kristallijn energetisch karakter dat op ons gemoed kan inwerken.

 

Carola’s olie – waar komt het vandaan?

Ik heb zelf toen ik 18 jaar was last gehad van een enorm droge huid. En ja, met name tijdens het wisselen van de seizoenen en de winter. Ik kreeg als advies van de dokter: was je minder en smeer je in met hydrofiele crème. Het resultaat was dat ik me niet fris voelde en – nog veel erger – dat de klachten alleen maar erger werden. Met name tijdens het winterseizoen wanneer het vriest. Ik begreep later dat het een enorme aanslag is op je huid-en-waterhuishouding wanneer je tijdens de vorst smeert met een vochthoudende crème…Ik dacht: dat moet anders kunnen. En ben research gaan doen.

 

Ik heb toen als eerste smeersel olijfolie met Nivea crème gemixt en daar lavendel doorheen gedaan. En wel een heel erg zuivere variant.

Mijn klachten waren na een week smeren weg. Nadeel was de hoge vettigheid van het goedje, waardoor handdoeken en kleding onder de smeer zaten. Ik wilde iets vinden waardoor het smeren minder olie en vettig achtig werd en daardoor het gebruik comfortabeler.

 

Ik kwam op het idee om de olie te smeren op de nog natte huid, na het baden of douchen. Dan maakt de olie een soort emulsie met de vochtdruppeltjes die nog op de huid liggen en kan ze makkelijker intrekken. Dat bleek een gouden vondst. De huid voelt echt heerlijk soepel en verzorgd aan.

 

Verder heb ik na veel uitproberen – van baby-olie, amandel, jojoba tot arachideolie – als ideale drager nu biologische zonnebloemolie. Die is licht van consistentie, goed te verdragen, smeert lekker en mixed goed. Daarnaast is hij ook niet zo duur.

 

De etherische oliën die ik toevoeg zijn van biologische kwaliteit. Sommigen heb ik meegebracht uit Brazilië of Belgrado anderen koop ik Duitsland of bij gerenommeerde apotheken en drogisterijen.

Hoe maak ik dan specifiek een olie?

Simpel. Puur intuïtief.

Ik heb natuurlijk de kennis en weet de karakteristieken over de oliën die ik in huis heb. Maar het uiteindelijke mixen doe ik intuïtief.

Ik stem me af, ik kies uit mijn verzameling Etherische Olieën een geurpalet en ik mix het met de olie. Dan ruik ik of ik de balans goed vind. Wanneer dat op orde is, schud ik de olie met mijn reiki handen en verREIK Ik hem dus.

Ik werk met de seizoenen. Ik maak dus vier oliën per jaar: lente, zomer, herfst en winter. Ik kan hieronder kort de karakteristieken waar ik op let bij de seizoenen zetten:

Lente > bloemen, verfrissend, verwarmend, omhullend

Bijvoorbeeld: Lavendel, Geranium, Sinaasappel, Patchouli

 

Zomer > citrus, verkwikkend, verkoelend, diffuus

Bijvoorbeeld: Bergamot, Grapefruit, Eucalyptus, Lotus

 

Herfst > hout, verwarmend, verzachtend

Bijvoorbeeld: Rozenhout, Kruidnagel, Lavendel, Citroen

 

Winter > dennen, balsemend, omhullend

Bijvoorbeeld: Pijnboom, Kaneel, Eucalyptus, Lemongrass

En: er is een type olie dat ik heel erg vaak maak: de Baby Olie.

Daarin zit altijd lavendel verwerkt met een geur erbij. Afhankelijk van het kindje voor wie het is, voeg ik een tweede geur toe. Dus ja, jongen of meisje maakt dan ook nog uit.

 

Gebruiksaanwijzing

Neem een beetje olie na het douchen of baden in de handpalm. Smeer ze uit op de natte huid. Laat een paar minuutjes intrekken. Droog je af en kleed je aan. Nota bene: De seizoen’s Olie is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Daarvoor heb ik de Baby-Olie variant.

 

Wat kan je nog meer doen met de olie?

 • Make up verwijderen van je gezicht, maar niet de ogen
 • Masseren, rug, buik schouders, voeten, handen
 • Ruwe voeten, knieën en ellebogen mee insmeren
 • Berg verzachten op het hoofdje van een klein kind
 • Als haarmasker gebruiken in de haarpuntjes voor je gaat föhnen
 • Als toevoeging aan je badolie in het badwater
 • Een druppel in je olie verdamper
 • Nagelriemen verzorgen
 • De huid weer in conditie brengen nadat er gips omheen gezeten heeft
Carola’s Olie in het kort:
 • Biologische kwaliteit van de drager en de etherische oliën
 • Relatief goedkoop in vergelijking met andere biologische huid olieën
 • Geschud met mijn Reiki handen
 • Vier varianten per jaar
 • Kinder / baby variant
 • Carola’s Olie komt in twee verpakking: 100 en 500 ml.
 • De Olie is seizoensgebonden.
 • Baby Olie is altijd te koop.

 

 

Waar koop ik Carola’s Olie?

Via de mail carola@zilverzout.nl. Mail me ook voor de tarieven en verzendkosten enzo. Ik ben bijna zover om dat ook helemaal digitaal te maken 😉

 

Even ter indicatie over hoeveelheden: ik smeer mezelf en twee kids per dag ermee in en doe c.a. 2,5-3 weken met 100 ml. Dus 500 ml is voor mij genoeg voor drie maanden.

Veel smeerplezier, in je eentje of met elkaar!

Carola x

Share This: